Wanneer dierfysiotherapie – Senior hond

senior hond

Als eigenaar willen we onze hond zo lang mogelijk om ons heen houden. Wanneer de hond door slijtage pijn gaat krijgen zijn we allemaal genegen met pijnstillers of homeopathie onze hond zo pijnvrij mogelijk te houden. Wanneer ondanks de medicijnen, of wanneer er geen medicijnen gegeven kunnen worden, de hond niet meer graag het baasje vergezelt bij de dagelijkse wandelingen, is er de mogelijkheid van dierfysiotherapie. Natuurlijk kan dierfysiotherapie ook in combinatie met pijnstillers toegepast worden; vaak kan dan de dosering van de medicijnen verlaagd worden.

Als dierenfysiotherapeut leer ik de eigenaar massagetechnieken aan, opdat de hond weer letterlijk beter in zijn vel komt te zitten. Dit uit zich in minder pijn en in meer plezier bij het bewegen. Dit komt ook het lichaamsgewicht en de conditie van de hond ten goede. Ook adviseer ik eigenaren over de mogelijkheden en de beperkingen van hun hond.

Een hele serie behandelingen afwerken ?

Een behandeling van een ouder wordende hond bestaat meestal uit 2 behandelingen. Daarna gaat de eigenaar zelf verder. Soms kiest een eigenaar voor een onderhoudsbehandeling. Dit is geen noodzakelijkheid, maar een mogelijkheid.

Zie Wanneer dierfysiotherapie?