Open dag 2009

Zaterdag 10 januari 2009 tussen 10.00 en 16.00

Elk heel uur met demonstraties aquatraining!

Op 19 november is mijn praktijk Dierfysiotherapie en Aquatraining van Harmelen naar Kamerik verhuisd. Mijn praktijk zal vanaf 2 januari 2009 uitgebreid worden met een therapiebad om honden zo optimaal mogelijk met water te kunnen behandelen en trainen.
Dit alles onder dierfysiotherapeutische begeleiding: de hydrotherapie zal altijd deel uit maken van een dierfysiotherapeutisch behandelplan. U zult daarom als eigenaar ook adviezen betreffende belasting, massage en huiswerkoefeningen krijgen.
Omdat de gegevens van uw dierenarts van groot belang zijn voor het instellen van de juiste behandeling en dus medebepalend zijn voor het resultaat, kunt u uitsluitend op verwijzing van een dierenarts uw hond dierfysiotherapeutisch laten behandelen en trainen.
Alleen zo kan gewerkt worden aan een zo optimaal mogelijk herstel van uw hond.
Een dierfysiotherapeutisch onderzoek van uw sport- of werkhond is zonder verwijzing mogelijk. Bijzonderheden vanuit het onderzoek worden dan aan de dierenarts gerapporteerd.

Inrichting
De praktijk is met veel zorg ingericht, opdat mens en dier zich prettig voelen. De hele praktijkvloer is met glad rubber betegeld. Dit garandeert hygiëne, een aangename temperatuur voor mens en dier en zorgt er tevens voor dat de kans op uitglijden tot een minimum beperkt wordt. In de koffiecorner staat koffie of thee voor u klaar.

De praktijk bestaat uit een droge en natte ruimte.
In de droge ruimte zal de hond of kat onderzocht en eventueel behandeld worden.
De honden die in water gaan oefenen of trainen gaan via de droge ruimte naar de natte ruimte. In de natte ruimte bevinden zich het zwembad (2 x3m., met jetstream), een XXL Aqua-Trainer en een doucheruimte met föhnmogelijkheid.
Voorafgaand aan elke aquatraining gaat uw hond onder de douche. Na een training heeft u tijd om de hond eventueel af te douchen en wat droog te blazen om vervolgens via de achteruitgang het pand te verlaten.
Tegen een vergoeding en bij voorvermelding kunt u uw hond na een training ook wassen.
Door de aanwezigheid van de achteruitgang komen honden elkaar zo min mogelijk tegen. Dit verkleint de kans op negatieve interactie.