Meent 1a

3471 EA Kamerik

T/F 0348-442865

06-55733788

info@dogfysion.nl


Even voorstellen

Elma Bakker

Na mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik tot 2005 samen met 3 collega’s een praktijk fysiotherapie in Amsterdam gehad. In 1997 heb ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut afgerond. Aanvankelijk behandelde ik paarden, honden en katten.

Omdat mijn voorliefde toch uitging naar gezelschapsdieren ben ik me vanaf 2000 gaan specialiseren in gezelschapsdieren. Het resultaat van het oefenen en trainen op het droge van honden die al lang kreupel waren, van verlamde honden en van honden met veel artrose, bleek dikwijls onvoldoende. Daarom ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden van water en aquatraining voor honden. Om hydrotherapie met kennis van zaken toe te kunnen passen heb ik cursussen hydrotherapie en inspanningsfysiologie gevolgd. In 2004 ben ik als eerste dierenfysiotherapeut in Nederland met aquatraining gestart.

In 2005 heb besloten te stoppen met mijn humane werkzaamheden om mij helemaal te kunnen richten op het behandelen en trainen van gezelschapsdieren. Kamerik is de plaats geworden waar ik een praktijkpand heb gevonden waarin plaats is voor wachtkamer, 1 x behandelruimte en en 1 x hydroruimte met Aqua-trainer. In de hydroruimte is tevens douchegelegenheid met waterblazer en oefengelegenheid.

Naast de werkzaamheden in mijn praktijk ben ik bestuurslid van de NVFD (= Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren). Daarbij verzorg ik workshops, lezingen en cursussen hydrotherapie voor collega’s en dierenartsen in mijn praktijk.

Intussen hebben meerdere collega’s in Nederland een Aqua-Trainer, collega’s die de handen ineen hebben geslagen om hydrotherapie in Nederland inhoudelijk optimaal vorm te geven (www.hydrotherapiehond.nl).

In mijn vrije tijd besteed ik samen met mijn echtgenoot aandacht aan de eigen ¨veestapel¨, bestaande uit 2 honden, 2 katten, 2 konijnen, 2 geiten en een pony.

 


 

Lietje Jacobs

Mijn naam is Lietje Jacobs en ik woon in Maarn. In 2006 heb ik de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Al vrij snel ben ik begonnen met de twee jarige specialisatie voor fysiotherapie bij dieren in Barneveld. Op dit moment behandel ik zowel honden als paarden.

Ik heb enkele jaren ervaring met het geven van hydrotherapie bij honden en ben enthousiast over de resultaten. Het lijkt mij daarom een mooie kans om in de praktijk van Dogfysion gebruik te kunnen maken van deze faciliteit. Tijdens mijn werk als humaan fysiotherapeut gebruik ik regelmatig Medical Tape. Recent heb ik de cursus Medical Tape bij honden afgerond.

Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn hobby kan combineren met de uitdaging van dit beroep. Met enthousiasme wil ik daarom kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dierfysiotherapie. Daarom ben ik begin 2010 toegetreden tot het bestuur van onze beroepsvereniging, de NVFD, en ben ik in 2014 voorzitter geworden.
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Voor meer informatie zie www.nvfd.nl

Naast mijn werk als fysiotherapeut, dierenfysiotherapeut en bestuurslid, rijd ik paard en onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin of met vrienden.

Copyright © 2019 Elma Bakker