Meent 1a

3471 EA Kamerik

T/F 0348-442865

info@dogfysion.nl


Even voorstellen

Elma Bakker

Na mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik tot 2005 samen met 3 collega’s een praktijk fysiotherapie in Amsterdam gehad. In 1997 heb ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut afgerond. Aanvankelijk behandelde ik paarden, honden en katten.

Omdat mijn voorliefde toch uitging naar gezelschapsdieren ben ik me vanaf 2000 gaan specialiseren in gezelschapsdieren. Het resultaat van het oefenen en trainen op het droge van honden die al lang kreupel waren, van verlamde honden en van honden met veel artrose, bleek dikwijls onvoldoende. Daarom ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden van water en aquatraining voor honden. Om hydrotherapie met kennis van zaken toe te kunnen passen heb ik cursussen hydrotherapie en inspanningsfysiologie gevolgd. In 2004 ben ik als eerste dierenfysiotherapeut in Nederland met aquatraining gestart.

In 2005 heb besloten te stoppen met mijn humane werkzaamheden om mij helemaal te kunnen richten op het behandelen en trainen van gezelschapsdieren. Kamerik is de plaats geworden waar ik een praktijkpand heb gevonden waarin plaats is voor wachtkamer, 1 x behandelruimte en en 1 x hydroruimte met Aqua-trainer. In de hydroruimte is tevens douchegelegenheid met waterblazer en oefengelegenheid.

Naast de werkzaamheden in mijn praktijk ben ik bestuurslid van de NVFD (= Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren). Daarbij verzorg ik workshops, lezingen en cursussen hydrotherapie voor collega’s en dierenartsen in mijn praktijk.

Intussen hebben meerdere collega’s in Nederland een Aqua-Trainer, collega’s die de handen ineen hebben geslagen om hydrotherapie in Nederland inhoudelijk optimaal vorm te geven (www.hydrotherapiehond.nl).

In mijn vrije tijd besteed ik samen met mijn echtgenoot aandacht aan de eigen ¨veestapel¨, bestaande uit 2 honden, 2 katten, 2 konijnen, 2 geiten en een pony.


Wendy de Ruijter

Wendy de Ruiter

Vanaf januari 2020 zal Wendy de Ruijter op de maandag in de praktijk aanwezig zijn. Wendy is dierenfysiotherapeut en chiropractor. Ze heeft veel ervaring in het behandelen en revalideren van orthopedische en neurologische aandoeningen.
Wendy zal ook laserbehandelingen en aan-huis behandelingen voor haar rekening nemen.

Voor afspraken op de maandag kunt u Wendy bereiken op: 06-4760 3200.

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Wendy de Ruijter.

Even voorstellen

Al van kleins af aan wist ik dat ik met dieren wilde gaan werken. Tijdens mijn reis door Australië kwam ik voor het eerst in aanraking met dierfysiotherapie.

Enthousiast als altijd, startte ik bij thuiskomst met de 4 jaar durende opleiding tot humaan fysiotherapeut. Direct daarna ben ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut gaan volgen in Barneveld. Deze opleiding heb ik met plezier doorlopen en in 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen;
de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie. Ik heb dagelijks honden, katten en paarden in mijn handen.

Omdat ik het belangrijk vind om alle dieren op de beste manier te kunnen behandelen, besloot ik mijn kennis uit te breiden. Ik ben afgestudeerd als chiropractor voor honden en katten aan het Supple Spine Institute (SSI). In 2019 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding Focus on the Equine Spine (FES) om ook chiropractie bij het paard te kunnen toepassen.

Het behandelen van de honden en katten, tijdens het revalidatie proces, na een operatie geeft veel voldoening. Ik vind het prachtig om te zien hoe de dieren wekelijks sterker worden, opknappen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook de ‘puzzeltjes’ zoals onbegrepen kreupelheden, die vaak te verhelpen zijn middels chiropractie, ervaar ik als inspirerend.
Maar het mooiste is om de band tussen dier en eigenaar te zien en wat de eigenaar over heeft voor zijn trouwe maatje.

Thuis wacht elke dag mijn eigen poezenkind Pepita op mij en verder heb ik de paarden voorlopig heel even ingeruild voor een stalen ros; mijn Yamaha Diversion motor met íets meer PK!

Copyright © 2020 Elma Bakker